Esta receita é baseada numa receita que a minha tia Donna me deu. Digo baseada porque cá em Portugal é difícil encontrar alguns dos ingredientes que normalmente se vê à venda nos Estados Unidos da América!!! Não ficou tão bom e delicioso como o da minha tia, mas não ficou nada mau;)
Vou colocar aqui a receita que a minha tia me mandou (em inglês)... e algumas soluções aos ingredientes que cá não se encontra!!!
Ingredientes
3 tbsp unsalted butter, room temp.
2 pkgs. refrigerated crescent rolls - usei 2 embalagens de massa folhada que cortei e em oito triangulos cada e temperei com alho em pó
120mL mayonnaise
2 tbsp honey Dijon mustard - usei mostarda normal
½ tsp black pepper
2 cups cooked turkey, chopped (can substitute turkey with chicken) - usei 4 bifes de peru aos cubos
½ cup celery, sliced
3 tbsp fresh parsley, snipped
½ cup dried cranberries - arandos secos até agora só encontrei no Lidl e não é sempre
1 cup Swiss cheese, shredded - usei queijo emental
½ cup walnuts, chopped (optional)
1 egg separated
1. Preheat oven to 190ºC. Unroll crescent dough; separate into 16 triangles. With wide ends of triangles toward the center, arrange 8 triangles in a circle on Large Round Stone. (Pizza or cookie baking sheet can also be used). If using baking stone, corners of wide ends will touch and points will extend 1 inch beyond baking stone. Arrange remaining 8 triangles in center, matching wide ends. Seal seams with fingers. (Note: points of crescents will overlap in center; do not seal.)
2. First, measure mayonnaise, mustard and black pepper into large bowl. Then add chopped turkey, sliced celery, snipped parsley, cranberries, sliced or shredded cheese and mix all ingredients together. Coarsely chops walnuts can be sprinkled over filling (Optional).
3. Using a medium scoop, or large spoon, scoop filling over center seams of dough, forming a circle.
4. Beginning in the center, lift one dough triangle across mixture. Continue alternating with outer triangles, slightly overlapping to form wreath. Tuck last end under first.
5. Separate egg white, beat lightly and brush over dough. Bake 25-30 minutes or until golden brown. Cut and serve.
PS- Deve tar feito um ano ontem que comi isto pela 1ª vez, mas feito pela minha tia Donna....;)
O aspecto ta otimo...parabéns pelo blog...
ResponderExcluirassim q der um tempinho faça uma visita em
http://www.paulacavequia.blogspot.com
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It looks great.. just like Donna's.. and I bet it taste good too... Tania, we are so happy to see that you enjoyed tia cooking.... justa year ago we were all together here in USA.... we love you and missed you very much....
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